Project Hilversum 

De eerste 11 weken zijn voorbij gevlogen

Buiten de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden, staat de mens bij mij op één! Mijn motto is dan ook “Je moet doen wat je leuk vindt en leuk vinden wat je doet!”. Het interessante van de mens is waarom iemand doet wat hij doet en waar deze primaire reactie vandaan komt. We kunnen nog zo hard werken om resultaat te halen op het reduceren van lege vakken, het verbeteren van de winkelprestatie of andere zaken, maar wat is onze intrinsieke motivatie en waarom doen we nu iets zoals we het doen?

 

Door coaching op de vloer en veel te observeren, spar ik in de persoonlijke gesprekken hierover met de medewerkers.

 

Hieruit ontstaan mooie gesprekken en bewustwording over het verandertraject, de mens, hoe geef ik feedback aan mijn collega's of hoe zien collega's mij? Een coach van mij zei eens: "Hoe vaak zie jij jezelf? Ben je bewust van wat je uitstraalt? En heb je, je eigen WhatsApp foto gezien?"

 

We zijn onszelf er vaak niet van bewust hoe we overkomen. Dit heeft te maken met veel verschillende facetten, bijvoorbeeld je bouw, je mimiek en je manier van bewegen. Het is tekenend dat als je in de sportschool zit en jezelf breder wilt maken dat je dit ook gaat uit stralen door wat breder te lopen. Maar wat als je breed bent, je hier niet van bewust bent maar de mensen dit wel zo zien? Dus ben je bewust van hoe mensen je zien? Uiteindelijk zijn het de mensen om ons heen die jou de beste feedback kunnen geven over wat je uitstraalt, want jij ziet jezelf (afhankelijk van je ijdelheid😊) 15 minuten per dag in de spiegel, maar je partner, collega, teamgenoot of familielid ziet jou de hele dag. Sta jij dan open voor feedback en heb je wel eens gratis advies ingewonnen om te weten hoe je echt over komt?

 

Wil jij ook je medewerkers persoonlijk laten groeien en je winkelperformance verbeteren? Neem contact op!

Benieuwd wat we de komende weken gaan doen? Volg dan Goal projectmanagement op LinkedIn. Heb je zelf een interim bedrijfsleider nodig of iemand die de afdelingen goederenverwerking en proces laat renderen? Neem dan snel contact op met Goal projectmanagement. 

#projectmanagement #project #linkedin #bedrijfsleider #interim #jumbo #supermarkt