Project Loosdrecht 

3 maanden vol gas

 

Na het succesvol afronden van een project in Hilversum kruiste mijn pad opnieuw met dat van Sipke Schoonhoven. Met een uitdaging voor het managementteam van Jumbo Loosdrecht, waar de druk voelbaar was en ervaring ontbrak, ben ik met enthousiasme aan de slag gegaan.

 

Mijn eerste stap was het in kaart brengen van de huidige situatie en het ontwikkelen van een plan voor de persoonlijke groei van het management. We keken naar manieren om de winkel snel weer op de rails te krijgen. De focus lag op de winkelprestaties, met speciale aandacht voor het optimaliseren van de processen en winkelperformance op zowel DKW als slagerij, zodat de winkel snel weer vol werd en de klant alles kon kopen wat op hun lijst stond. 

 

Samen met het team hebben we intensief gewerkt aan het verbeteren van processen, zoals het lopen van restanten, het nauwkeurig voeden van het systeem, het uitvoeren van 0-rondes op de juiste momenten en het dagelijks verwerken van de vracht. Tijdelijke krachten werden ingezet om te waarborgen dat we niet bezig waren met de problemen van gisteren en vandaag, maar ook vooruitkeken naar de toekomst.

 

Daarnaast ben ik gestart met een persoonlijk ontwikkel pad voor het management. We bespraken wekelijks individuele kwaliteiten, energiebronnen en obstakels die in de weg stonden om te groeien. Sommigen realiseerden zich dat hun huidige functie niet volledig bij hen paste, terwijl anderen stappen zetten in hun persoonlijke ontwikkeling.

 

Al met al weer een heel ander project dan in Hilversum maar erg mooi om te doen. Mooi om te zien dat de 16 jaar ervaring in de detailhandel niet voor niks is. Dat je mensen kan ontwikkelen en spiegelen en anders naar zich zelf kan laten kijken. Dat je samen met mensen kan concluderen dat de functie toch niet helemaal past bij waar de passie ligt van die persoon. Mooi om te zien dat de procesmatig stappen hebben gezet.  

Wat hebben we bereikt in Loosdrecht?

 

- Ondersteuning en ervaring toegevoegd aan het management

- Inzicht gegeven in persoonlijke ontwikkelingsdoelen van het management

- Met spiegelen en coachen duidelijk gemaakt dat een management lid andere kwaliteiten heeft

- Aanzienlijke vermindering van lege vakken in de winkel

- Een succesvolle kerstperiode gedraaid met tevreden klanten tot en met de laatste kerstdag

- Een verbeterde sfeer gecreëerd binnen het winkelteam

 

Bij Goal Projectmanagement staan we klaar om ook jouw managementteam te helpen groeien, de juiste mensen op de juiste plek te krijgen en tijdelijke ondersteuning te bieden als bijvoorbeeld bedrijfsleider. Neem vandaag nog contact met ons op voor een succesvolle samenwerking!

Project Hilversum

Project Diemen

Contact